Vihivaunut (AGV)

Solvingin automaattitrukit (vihivaunut) ovat räätälöityjä järjestelmiä, jotka on suunnattu jatkuvaan käyttöön erityisesti teollisuudessa. Suunnittelemme laitteemme asiakkaidemme tarpeet huomioiden ja näin ollen valikoimassamme on automaattitrukkeja pienistä, vain muutaman sadan kilogramman kantokapasiteeteista aina raskaampiin trukkeihin, joiden kantokyky on jopa yli sata tonnia.

Solvingin automaattitrukkeja (AGV) käytetään siirtämään erilaisia taakkoja pidempiä matkoja ja esimerkiksi palvelemaan automatisoituja tuotantolinjoja. Raskaammat automaattitrukit soveltuvat suurten paperirullien, teräskelojen, moottoreiden, ajoneuvojen ja vastaavien taakkojen käsittelyyn. Pienempiä automaattitrukkeja puolestaan käytetään muun muassa sekä erinäisten kuormien siirtämiseen teollisuudessa että lääkintälaitteistojen käsittelyyn sairaaloissa.

Liquid metal AGV Solving

Solvingin automaattitrukit mahdollistavat sekä kevyempien että raskaampien materiaalien tehokkaan kuljettamisen tuotannossa ja kokoonpanolinjoilla.

Solvingin automaattitrukit on varustettu käyttöliittymällä, joka mahdollistaa käyttäjän nopean ja helpon vuorovaikuttamisen järjestelmän kanssa. Trukkeja hallitaan vaununhallintaohjelmistolla, joka voidaan liittää asiakkaan varastonhallinta- tai toiminnanohjausjärjestelmiin.
Pääsy huoltopisteisiin on vaivatonta ja uusin teknologia tiedottaa käyttäjälle tarvittavista huoltotoimenpiteistä.
Tavanomaisten pyörillä kulkevien automaattitrukkien lisäksi tarjoamme myös ilmatyynyperusteisia erikoisratkaisuja, jotka soveltuvat esimerkiksi erittäin raskaiden taakkojen käsittelyyn.

FAQ

 • Milloin valita automaattitrukki ja milloin ilmatyynytrukki?

  Yleensä ottaen siinä missä automaattitrukit soveltuvat sekä kevyempien että raskaampien taakkojen jatkuvaan, ympärivuorokautiseen käsittelyyn, ilmatyynytrukit ovat paras ratkaisu erittäin raskaiden lastien – aina jopa yli tuhanteen tonniin saakka – harvemmin tapahtuvaan siirtämiseen lyhyemmällä matkalla. Toki poikkeustapauksiakin on, joten ota yhteyttä myyntitiimiimme keskustellaksesi tarkemmin siirtotarpeistasi.

 • Kuinka turvallista automaattitrukin käyttö on?

  Solvingin vaunut on varustettu uusimmalla turvateknologialla, jonka ansiosta automaattitrukki pysähtyy havaitessaan esteen kulkuradalla. Turvallisuudesta huolehtivat mm. skannerit, törmäysanturit, kamerat sekä varoitusäänimerkit ja -valot.

 • Mitä eri navigointijärjestelmiä automaattitrukit käyttävät?

  Solvingin automaattitrukkien ohjaamiseen käytetään laserohjausta, ajoympäristöä ”skannaavaa” navigointia, lattiaan maalattavaa ohjausviivaa, teippinavigointia taikka lattiaan sijoitettavia magneetteja. On myös tapauksia, joihin suosittelemme eri navigointijärjestelmien yhdistelmää.

Automated paper handling Solving Mover

Ota yhteyttä tiimiimme

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä!

ota yhteyttä

AUTOMAATTITRUKKIEN TARJOAMIA ETUJA

 • Törmäysanturit, merkkivalot, hätäpysäyttimet ja muut turvajärjestelmät takaavat korkean turvallisuustason
 • Laitteet mahdollistavat tehokkaan ja katkeamattoman, ympärivuorokautisen ajon
 • Turvallinen ja tarkka taakkojen käsittely vähentää laitevahinkoja
 • Puhdas ja turvallinen työympäristö pienentää työtapaturmariskiä
 • Automaattiohjaus vähentää työvoimakustannuksia
 • Laitteet mahdollistavat yksitoikkoisten työvaiheiden automatisoinnin
 • Sijoitus maksaa itsensä takaisin nopeasti 
 • Räätälöinti tarjoaa monipuolisen ratkaisuvalikoiman erilaisiin tarpeisiin

MILLAISIA TURVALLISUUSJÄRJESTELMIÄ LAITTEISIIN ON SAATAVILLA?

Solving automaattitrukit (AGV Movers) on varustettu uusimmilla turvallisuusjärjestelmillä, joilla vältetään törmäykset ja vahingot, kuten:

 • nopeuden huomioivat laserskannerit henkilöstön turvallisuuden takaamiseksi
 • varoitusäänimerkit ja -valot sekä hätäpysäytyspainikkeet, jotka varmistavat sekä henkilöstön että lastin turvallisuuden

MITEN SOLVINGIN AUTOMAATTITRUKKEJA OHJATAAN?

Navigointijärjestelmän valinnassa huomioidaan asiakkaan yksilölliset tarpeet, ajofrekvenssi, toimitilat, asennuskustannukset sekä tulevaisuuden laajennussuunnitelmat. Yleisimmät navigointimenetelmät ovat laserohjaus, ajoympäristöä ”skannaava” navigointi sekä magneettipiste- ja magneettiteippinavigointi, joista kerromme enemmän alla. On myös tapauksia, joihin suosittelemme eri navigointijärjestelmien yhdistelmää.

(Pictures: Kollmorgen)

Lasernavigointi

Laserohjaus on erittäin joustava vaihtoehto, sillä vaunun ohjaamiseen ei tarvita ohjausuria tai -lankoja eikä kiskoja. Laitteet voidaan ohjelmoida helposti sekä sisä- että ulkotila-ajoon ja ajoreitit ovat vaihdettavissa käden käänteessä ohjausohjelmiston avulla. Laitteen pyörivä lasersäde tunnistaa tilaan sijoitetut heijastimet ja järjestelmä laskee näiden pisteiden perusteella kulkureitin reaaliajassa.

02 Kollmorgen Laser3

Ajoympäristöä ”skannaava” navigointi

Ajoympäristöä ”skannaavassa” navigoinnissa käytetään hyväksi toimintaympäristön kohteita, minkä ansiosta vaunun ajoreitti on määriteltävissä joustavasti. Asennukseen tarvittava aika on minimaalinen, mikä säästää kustannuksia samalla kun asennuksen vaikutukset toimintoihin pysyvät vähäisinä. Samoin järjestelmän laajentaminen ja uusien vaunureittien luominen on vaivatonta. Ajoympäristöä ”skannaavaa” navigointia käytetään useimmiten yhdessä jonkin toisen navigointijärjestelmän kanssa.

Kollmorgen Natural Navigation sensor high2

Magneettipistenavigointi

Magneettipistenavigoinnissa lattiaan asennetaan magneetteja, jotka vaunun sensorit havaitsevat. Vaunun paikannus päivittyy mittaamalla etäisyydet pisteisiin.

Magneettipistenavigointia käytetään usein täydentämään laserohjausta taikka ajoympäristöä ”skannaavaa” navigointia.

03 Kollmorgen Spot2

Magneettiteippinavigointi

Vaunu seuraa lattiaan asennettavaa magneettista teippiä. Järjestelmä seuraa vaunun liikkeitä ja sen paikannus päivittyy keskeytyksettä, sillä navigointitoiminto on aktiivisena jatkuvasti. Teippinavigointi soveltuu ainoastaan sisätilakäyttöön.

04 Kollmorgen Magnetic Tape2

Klikkaa tästä ja tutustu automaattitrukkien käyttösovelluksiin katsomalla videoesittely YouTubessa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä myyntitiimiimme, mikäli sinulla on kysyttävää automaattitrukeistamme.

MYYNTITIIMIN YHTEYSTIEDOT

Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen ja tiimimme ottaa sinuun yhteyttä.

YHTEYDENOTTOLOMAKE