Ilmatyynyvaunut

Solvingin ilmatyynytrukit on kehitetty erittäin raskaiden kuormien käsittelyyn – trukkiyhdistelmillä voidaan käsitellä jopa yli 1 000 tonnin taakkoja. Ilmatyynytrukkien järjestelmät räätälöidään ja optimoidaan tavanomaisesti asiakastarpeiden mukaisiksi. Lasti asetetaan joko suoraan trukin päälle taikka kuorma-alustalle, jonka alle trukki ajaa taakkaa noudettaessa. Käytön aikana sekä ilmatyynytrukki että lasti kelluvat ohuen ilmakerroksen päällä.

Ohjaaminen tapahtuu useimmissa tapauksissa kauko-ohjaimella, mikä mahdollistaa sen, että kookkaiden lastien siirtoon ja siirron valvontaan riittää vain yksi käyttäjä. Solvingin ilmatyynytrukkeja käyttävät tyypillisesti mm. muuntaja-, ajoneuvo-, paperi-, ydin- ja raskas konepajateollisuus.Air bearing transporter for moving heavy loads

Ilmatyynytrukeilla siirretään raskaita ja kookkaita lasteja kuten esimerkiksi dieselmoottoreita, muuntajia, vetureita ja lentokoneen runkoja. Kuormaa ilmakerroksen päällä kelluttavat kuorma-alustat rakennetaan tilaustyönä ja ne tarjoavat joustavan tavan siirtää raskaita taakkoja teollisuuslaitoksissa.

FAQ

 • Minkälainen lattia soveltuu ilmatyynysiirtämiseen?

  Lattia on osa ilmatyynytekniikkaa ja lattian laadun on vastattava tiettyjä vaatimuksia ilmatyynyjärjestelmän tehokkaan toiminnan varmistamiseksi. Parhaimmillaan lattia on hyvin hiottu, tasomainen ja sen pinta on paperinsileä. 

 • Milloin valita automaattitrukki ja milloin ilmatyynytrukki?

  Yleensä ottaen siinä missä automaattitrukit soveltuvat sekä kevyempien että raskaampien taakkojen jatkuvaan, ympärivuorokautiseen käsittelyyn, ilmatyynytrukit ovat paras ratkaisu erittäin raskaiden lastien – aina jopa yli tuhanteen tonniin saakka – harvemmin tapahtuvaan siirtämiseen lyhyemmällä matkalla. Toki poikkeustapauksiakin on, joten ota yhteyttä myyntitiimiimme keskustellaksesi tarkemmin siirtotarpeistasi.

floor spec air film mover

Lue lisää lattiavaatimuksista

Haluatko tietää lisää? Lataa alta dokumenttimme ilmatyynytrukkien lattiavaatimuksista:

lataa

 

MILLOIN SOLVINGIN ILMATYYNYTRUKIT OVAT PARAS RATKAISU?

Solvingin ilmatyynytrukit ovat erinomainen ratkaisu silloin, kun käyttövaatimukset edellyttävät räätälöityä järjestelmää. Ilmatyynytrukit soveltuvat säännöllisiin mutta harvemmin sisätiloissa tapahtuviin siirtoihin, joissa joustavuus on tärkeää, esimerkiksi niin että laitteen kulkurataa voidaan muuttaa vaivattomasti ilman toimintaympäristöön tehtäviä muutoksia. Ilmatyynytrukit ovat kustannustehokas ratkaisu verrattuna esimerkiksi nostureihin, kun käsittelyssä on erittäin raskaita ja kookkaita taakkoja (50 tonnista aina jopa yli tuhanteen tonniin).


ILMATYYNYTRUKKIEN TARJOAMIA ETUJA

 • Taakkoja voidaan siirtää kaikkiin vaakatasosuuntiin ja paikoittaa tarkasti
 • Vaivaton ohjattavuus
 • Eivät kuluta lattiapintaa
 • Eivät edellytä kiskoja eikä kiinteitä lattia-asennuksia
 • Laitteet ovat lähes äänettömiä ja liikkuvat tasaisesti
 • Laitteiden avulla säilytetään puhdas ja turvallinen työympäristö
 • Kustannustehokas ratkaisu 

MITÄ ILMATYYNYTRUKIN KÄYTTÖ EDELLYTTÄÄ LATTIALTA?

Lattia on osa ilmatyynytekniikkaa ja lattian laadun on vastattava tiettyjä vaatimuksia ilmatyynyjärjestelmän tehokkaan toiminnan varmistamiseksi. Tärkeimmät laatukriteerit ovat tasomaisuus, tiiviys (ei huokoisuutta) ja paperinsileä pinta.

Tasomaisuus

Kuorman kelluessa ilmakerroksen päällä, lattian ja ilmatyynyn välinen kitka on hyvin vähäistä. Mikäli lattia on epätasainen tai kalteva, lasti saattaa lähteä liikkeelle painovoiman vaikutuksesta ja tästä syystä lattian tasomaisuuden on täytettävä tietyt vaatimukset. Myös lattian yleinen tasaisuus on näin ollen olennainen tekijä raskaiden taakkojen käsittelyssä. Soveltuvassa lattiassa ei ole tasoeroja eikä halkeamia. Vähäiset tasoerot voidaan silottaa tai hioa ja pienet halkeamat täyttää.

Tiiviys

Ilmakerros lattian ja ilmatyynyn välille pääsee syntymään, kun lattiapinta on ilmatiivis eikä siinä ole huokoisuutta. Pienet saumat, halkeamat ja vauriot lattian pinnassa voidaan korjata täyttämällä ne.

Paperinsileä pinta 

Hyvin hiottu, kova betonipinta on laadultaan riittävä ja sitä voidaan käyttää, mikäli hiomisen lopputuloksena lattian pinta on valoa heijastava ja sileä kuin paperi.

Tilapäiset siirrot

Tilapäisissä siirroissa mahdolliset lattiaongelmat voidaan ratkaista peittämällä lattia teräslevyillä tai PVC-matoilla.

MITÄ VAATIMUKSIA ILMATYYNYTRUKIT ASETTAVAT ILMANSYÖTÖLLE?

Ilmansyöttöjärjestelmällä on merkittävä vaikutus ilmatyynysovelluksissa. Jotta taataan oikein toimiva ja mahdollisimman vähän huoltoa kaipaava laitteiden toiminta, tiettyjen vaatimusten on täytyttävä ilman laadun, putkien materiaalin ja mitoituksen sekä syöttöpaineen osalta. Siirtosarjoilla tehtävät satunnaiset siirrot ovat vähemmän alttiita ilmansyöttöön liittyville haasteille. Säännöllisempään käyttöön suunniteltujen ilmatyynytrukkien ajokoneistot ovat pneumaattisia, ja ne ovat näin ollen myös enemmän riippuvaisia ilmansyötön laadusta.


Ota yhteyttä

Ota yhteyttä myyntitiimiimme, jos sinulla on kysyttävää ilmatyynytrukeistamme.

myyntitiimin yhteystiedot

Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen ja tiimimme ottaa sinuun yhteyttä.

yhteydenottolomake