Solving small AGV for 350 kg 800px
07.12.2018

Mini-AGV med hög prestanda - det senaste tillskottet i Solvings produktsortiment

De flesta industrier ställer krav på ökad effektivitet som medför en ökad automatiseringsgrad; då kommer behovet av förarlösa truckar (AGVer) allt mer in i bilden. AGVer bidrar till både effektivare och säkrare tillverkningsprocesser inom olika branscher.

Solvings nyaste bidrag till den här utvecklingen är en AGV som till formatet är väldigt liten men har hög prestanda. Den minsta AGVn har, det lilla formatet till trots, ändå en kapacitet på 350 kg och alla de egenskaper som en större AGV har. Den är utrustad med en komplett säkerhetsutrustning, som förhindrar att den kolliderar med mänskor eller objekt.

Tack vare att AGVn är såväl robust och slitstark som liten och smidig kan den användas i en tuff industriell miljö likaväl som i en klinisk sjukhusmiljö. Dess maximala körhastighet är 1,1 m/s.

Flera navigationsmetoder kan användas

AGVn kan styras med kontur, magnet, optisk eller induktiv navigering. Ibland är det nödvändigt att kombinera flera navigationssystem för att säkerställa en optimal positionering längs hela körrutten. Förutom att AGVn kan köra både framåt och bakåt, så kan den rotera på stället men också under lasten, vilket gör att den kräver väldigt lite utrymme för att hämta och flytta lasten och på det sättet kan golvytan utnyttjas optimalt.

Alltefter behov utrustar vi mini-AGVerna med olika tillägg, som lågfriktions positioneringskoner eller elektronisk givare för att positionera lasten exakt, och lastsäkring för att garantera en säker hantering också av höga laster; tack vare de här fås en hög repetitionsnoggrannhet och tillförlitlighet. Med en inbyggd lyftanordning behövs heller inga externa lyft- eller draganordningar. Automatisk batteriladdning i en laddningsstation används i de flesta fall för att AGVerna ska kunna användas 24/7.

Solving small AGVs 3 800px

Många användningsområden för mini-AGVer

Användningsområden för Solvings mini-AGVer är högst varierande; förutom i traditionella tuffa industrimiljöer kan de också installeras i sjukhusmiljö och inom läkemedelsindustrin. Några exempel på olika laster AGVerna hanterar är frekvensomvandlare, däck och operationsverktyg.

Liksom övriga AGVer i Solvings produktfamilj är mini-AGVerna skräddarsydda enligt kundens behov och krav. Egenskaperna och foton i denna artikel gäller Solvings minsta AGV, som har ett mått på 82x 63 x 30 cm (L x B x H).

Vill du veta mer om hur du kan använda Solvings mini-AGVer för just ditt företags behov? Kontakta i så fall:

Mats Eriksson, tel. +46 72 518 4838, mats.eriksson@solving.com
Pekka Joensuu, tel. +358 44 781 7524, pekka.joensuu@solving.com

 

 

Gå till "Nyheter"