Solving small AGV for 350 kg 800px
07.12.2018

Mini-automaattitrukki suurelle kapasiteetille on uusin tulokas Solvingin tuotevalikoimaan

Useimmat teollisuudet asettavat vaatimuksia tehokkuuden parantamiseen ja tämän johtaessa usein yhä korkeampaan automaatioasteeseen, näiden vaatimusten täyttämiseksi otetaan yhä enemmän käyttöön miehittämättömiä trukkeja. Automaattitrukit edistävät sekä tehokkaampia että turvallisempia tuotantoprosesseja eri aloilla.

Solvingin uusin osuus tähän kehitykseen on kooltaan erittäin pieni mini-automaattitrukki, jolla on silti suuri kuormankantokyky. Pienimmällä automaattitrukillamme on pienestä koostaan huolimatta 350 kilon kapasiteetti ja kaikki isomman automaattitrukin ominaisuudet. Se on varustettu täydellisillä turvallisuusvarusteilla törmäysten välttämiseksi ihmisten tai muiden ajoneuvojen kanssa.

Automaattitrukki on sekä vahva ja kestävä - että pieni ja joustava ja sitä voi käyttää yhtä hyvin raskaassa teollisuudessa kuin sairaalan puhdastiloissa. Maksimi ajonopeus on 1,1 m/s.

Eri navigointijärjestelmiä 

Automaattitrukkia ohjataan eri navigointijärjestelmillä kuten ”ympäristön muotoja tunnistavalla laseriin perustuvalla navigoinnilla“, magneeteilla, tai optisella ohjauksella. Joissakin tapauksissa on syytä yhdistää eri navigointijärjestelmiä parhaan mahdollisen paikoittamisen varmistamiseksi pitkin koko ajoreittiä. Automaattitrukki pystyy ajamaan sekä eteenpäin että taaksepäin ja myös pyörimään kuormattuna paikallaan sekä kuormattomana taakan alla, ja se vaati täten erittäin vähän tilaa taakan hakemiseksi ja siirtämiseksi. Näin ollen lattiapinta-alaa voidaan hyödyntää optimaalisesti.

Varustamme pienet automaattitrukit tarpeen mukaan eri lisävarusteilla, kuten ohjainkartioilla, joiden kitka on alhainen, tai elektronisilla antureilla taakan paikoittamiseksi tarkasti sekä kuorman kiinnikkeellä, jotta myös korkeita taakkoja voidaan siirtää turvallisesti. Näillä varusteilla saadaan aikaan hyvä täsmällisyys ja toimintavarmuus. Vaunut on varustettu sisäänrakennetulla nostolaitteilla ja täten niiden käyttöön ei myöskään tarvita ulkoisia nosto- tai vetolaitteita. Vaunut varustetaan useimmissa tapauksissa automaattisilla akunlatausasemilla, joten niitä voidaan käyttää 24/7.

Useita käyttöalueitaSolving small AGVs 7

Solvingin pienten automaattitrukkien käyttöalueet ovat varsin vaihtelevia; automaattitrukkeja voidaan asentaa paitsi perinteiseen raskaaseen teollisuuteen, myös sairaalaympäristöön ja lääketeollisuuteen. Muutamia esimerkkejä Solving mini-automaattitrukeilla siirrettävistä taakoista ovat taajuusmuuttajat, renkaat ja kirurgiset välineet.

Kuten muut Solvingin tuotevalikoimassa olevat automaattitrukit, myös mini-automaattitrukit ovat tarpeen vaatiessa räätälöityjä asiakkaan tarpeisiin ja vaatimuksiin. Tässä artikkelissa mainitut ominaispiirteet ja kuvat koskevat Solvingin pienintä automaattitrukkia, jonka mitat ovat 82 x 63 x 30 cm (P x L x K).

Mikäli haluatte tietää miten voisitte käyttää Solvingin mini-automaattitrukkeja tai muita Solvingin trukkeja nimenomaan oman yrityksenne tarpeisiin, niin otattehan mielellään yhteyttä Pekka Joensuuhun, puh. 044 781 7524, pekka.joensuu@solving.com.

Siirry "Uutisia"-sivulle